Het verschil tussen een registratie- en een communicatiesysteem

apples-1175230_640Ons product, de Online Campus, is moeilijk uit te leggen. Het is alsof je probeert uit te leggen hoe een appel smaakt aan iemand die nog nooit een appel heeft geproefd of de kleur geel aan iemand die niets kan zien. De Online Campus is een ontzettend simpel product om mee te werken. Het is tenslotte ook makkelijk de smaak van een appel uit te leggen aan iemand die ook wel eens een appel heeft gegeten. Wanneer je het eenmaal kent is het logisch. De mensen die nog niet met de Online Campus werken, zeggen dan ook: “Nee, de Online Campus is helemaal niets voor ons! Wij hebben al een leerlingvolgsysteem/registratiesysteem.” Zij hebben duidelijk nog nooit met de Online Campus gewerkt, want dit is een argument waarbij je appels met peren aan het vergelijken bent. We zullen uitleggen waarom.

Registratie VS communicatie

Een leerlingvolgsysteem is een registratiesysteem. Registratie is een ander woord voor vastlegging. Voor registratie is geen interactie nodig. Je kan opschrijven dat Alex zich afgelopen maandag niet aan de afspraak heeft gehouden en je kan de verjaardag van Silvia in je agenda zetten. Daar heb je Alex en Silvia niet voor nodig.

De Online Campus is een communicatieplatform. En communicatie is iets heel anders dan registratie. Communicatie is volgens de Van Dale:

“contact, gemeenschap; verbinding, verkeer”

Dit gaat uit van 2 personen, van interactie. De verjaardag van Sylvia in je agenda zetten is registratie. Wanneer jij een uitnodiging voor de verjaardag van Sylvia hebt ontvangen en je daarop reageert door te zeggen dat je komt, wordt het communicatie.

Leerlingvolgsysteem VS Online Campus

Dave heeft ADHD en een taalachterstand, dat zetten we in een leerlingvolgsysteem. “Dave is een ijverige leerling en een hele harde werker” is de aanbeveling die hij krijg van zijn mentor op de Online Campus. De Online Campus is gericht op talentontwikkeling en competenties. Je zou het kunnen vergelijken met de feiten uit een medisch dossier en de medailles in de prijzenkast. De prijzenkast staat vol met prachtige prijzen. Deze prijzen symboliseren ‘happy moments’, lof, waardering en complimenten. Als kroon op zijn harde werken, mag Dave komende winter naar de winterspelen gaan waar hij meedoet in de categorie skiën. Wanneer je kijk naar zijn medische dossier dan doet hij het niet zo goed. Gebroken onderarm op 8 jarige leeftijd, 9 jaar een ontwrichte schouders en op zijn 12de heeft hij een jaar niet kunnen sporten vanwege een knieblessure. Als docent kan jij natuurlijk niet onderkennen dat een leerling problemen heeft, maar je mag je wel afvragen of je met je leerlingen wil communiceren vanuit het medische dossier of vanuit de prijzenkast.

De Online Campus heeft erg veel mogelijkheden om talent te stimuleren. Op de Online Campus ontmoeten studenten elkaar, maar ook vinden ze hier stages, worden begeleid door een bedrijfs- en praktijkbegeleider tijdens hun stage, kunnen documenten delen, een portfolio opbouwen etc. Het onderwijs van de toekomst is maatwerk.

Wil jij verder praten over de mogelijkheden van de Online Campus? Neem dan contact met ons op.

Recommended Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

In een klik kennis & talent ontsluiten? Wij horen graag van je!